Рубанівська громада
Херсонська область, Каховський район

Змінили місце проживання чи прізвище – інформуйте податкову!

Дата: 15.11.2021 09:09
Кількість переглядів: 125

Змінили місце проживання чи прізвище – інформуйте податкову!

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що у разі зміни прізвища, адреси чи інших даних, які вносяться до облікової картки платника податків, громадяни зобов’язані протягом місяця з дня виникнення таких змін повідомити контролюючі органи.

Для цього необхідно подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5ДР), а для громадян, які обліковуються за серією та/або номером паспорта, – Заяву про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5ДРП). Подати заяву потрібно особисто або через законного представника чи уповноважену особу до контролюючого органу за місцем проживання, у разі зміни місця проживання до контролюючого органу за новим місцем проживання. Особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

За наявності ключа електронного підпису, для подання заяви за формою  5ДР можна скористатися сервісом ДПС «Електронний кабінет». До заяви необхідно додати скановані копії документів, що підтверджують зміну даних.

Для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчують особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних, наприклад, свідоцтво про шлюб, рішення суду про усиновлення тощо.

Зміни вносяться до Державного реєстру фізичних осіб протягом трьох робочих днів від дня подання відповідної заяви.

Вчасне внесення змін до реєстраційних даних позбавить громадян від «сюрпризів» у вигляді податкових вимог, натомість допоможе своєчасно виконати обов’язки зі сплати податків, адже податкова служба надсилатиме податкові повідомлення - рішення про нараховані суми податкових платежів за реальними реквізитами.

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Малий бізнес наростив сплату єдиного податку

на більш як 727 мільйонів гривень

 

          За інформацією в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, протягом січня-жовтня 2021 року фізичні особи – підприємці сплатили до місцевих бюджетів 727 млн гривень єдиного податку.

          Цей показник на 12% або 77,6 млн гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. За 10 місяців попереднього року надходження єдиного податку становили 649,6 млн гривень.

          Лише в жовтні цього року фізичні та юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили 144,8 млн гривень єдиного податку. Темп приросту до жовтня минулого року складає 4% або 5,8 млн гривень.

          Варто нагадати, що єдиний податок зараховується до місцевих бюджетів. Отже, бізнесмени, які його сплачують, спрямовують кошти на розвиток своєї громади. Завдяки таким сумлінним платникам податків, забезпечується вчасне фінансування органами місцевого самоврядування регіональних програм та виконання зобов’язань місцевої влади перед своїми мешканцями.

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

Коротко про одноразове добровільне декларування

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України опубліковано відповідь на запитання: "Чи є об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування транспортний засіб, який було придбано за кошти, з яких не сплачені податки і збори, якщо в подальшому його викрадено, однак право власності залишилось за фізичною особою?".

 

Детально ознайомитись з відповідю на питання можна за посиланням: https://bit.ly/3c9Jglz.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Підписатись на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

Надання ритуальних послуг: чи застосовувати РРО?

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання платників податків щодо застосування РРО та/або ПРРО при наданні ритуальних послуг, за умови проведення розрахунків вдома у замовника.

          Так, Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік) затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Постанова № 1336).

          Згідно з п. 21 Переліку суб’єкти господарювання мають право проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО з використанням розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій при наданні ритуальних послуг за умови проведення розрахунків вдома у замовника.

          Окрім цього, п. 2 Постанови № 1336 передбачено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених, зокрема, п. 21 Переліку, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється.

          Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями можна в загальнодоступному інформаційно – довідковому ресурсі у розділі 109.05 за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

          Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Продаж тютюнових виробів у роздріб: які ціни можна застосовувати?

 

          Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання платників податків щодо встановлення цінового сегменту для продажу тютюнових виробів у роздріб.

          Продаж сигарет (з фільтром і без фільтру) та цигарок у роздрібній мережі здійснюється за цінами, не вищими за максимальні роздрібні ціни (далі – МРЦ), збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

          Тобто, до вартості пачки сигарет чи цигарок, не вищої за МРЦ (100%), додається акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами – 5% вказаної вартості. Вартість пачки сигарет (цигарок), вище якої не дозволена її реалізація, можна отримати помноживши МРЦ (вказану на пачці) на 1,05.

          Продаж інших тютюнових виробів у роздрібній мережі здійснюється за цінами, рівень яких визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням податку на додану вартість, акцизного податку (крім акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів), та акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що становить 5% вказаної вартості.

          Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями можна в загальнодоступному інформаційно – довідковому ресурсі у розділі 114.04 за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

          Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь