Рубанівська громада
Херсонська область, Каховський район

Чи зазначати в одноразовій декларації походження активів

Дата: 28.08.2021 15:11
Кількість переглядів: 119

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє.

Відповідно до вимог підрозд. 94 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації відображається, зокрема така інформація:

відомості про декларанта, достатні для його ідентифікації (це прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або у визначених Кодексом випадках – серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України);

відомості про об’єкти декларування, в обсязі, достатньому для ідентифікації кожного з них;

самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

ставка та сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

До такої декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

Разом із тим, в такій декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

Контролюючому органу забороняється вимагати додаткові документи, крім передбачених Податковим кодексом України.

Детально – в банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

 

Чи можна уповноважити особу для подання «нульової» декларації?

         

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що згідно з п. 3 підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків (далі – декларант).

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розд. II ПКУ, та особливостей, встановлених підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ (п. п. 6.2 п. 6 підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Платник податків стає користувачем Електронного кабінету та набуває право, зокрема, подавати звітність в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису з дотриманням вимог законодавства щодо електронних документів, документообігу та довірчих послуг або тих сервісів ідентифікації, використання яких дозволяється методологом Електронного кабінету.

Отже, Декларацію декларант має подати особисто в електронній формі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

Про обчислення бази для нарахування збору з одноразового декларування

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання громадян щодо обчислення бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Положеннями Податкового кодексу України встановлено, що громадянин, який подає одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, самостійно визначає базу для нарахування збору з такого декларування з урахуванням конкретних активів декларування.

Базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування є грошова вартість відповідного об’єкта декларування або номінальна вартість грошової вимоги, у тому числі за позиками, наданими третім особам.

Якщо така грошова вартість визначена в іноземній валюті, то вартість таких валютних цінностей зазначається у гривні за офіційним курсом національної валюти до відповідного виду валютних цінностей, визначеним Національним банком України (далі – НБУ) станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Вартість банківських металів зазначається, виходячи з маси та облікової ціни банківських металів, розрахованої НБУ станом на дату подання декларантом одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

При цьому, декларант зобов’язаний документально підтвердити грошову вартість таких об’єктів для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування шляхом додання до відповідної декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь