Рубанівська громада
Херсонська область, Каховський район

Лепетиські податківці розповіли освітянам про оподаткування репетиторських послуг

Дата: 14.05.2021 14:54
Кількість переглядів: 137

Днями начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда провела робочу зустріч з працівниками комунальної установи «Великолепетиський селищний центр по обслуговуванню закладів освіти» та директором установи Наталією Побейвовк.

          Під час діалогу очільниця податкової інспекції наголосила на тому, що послугами вчителів-репетиторів користуються більшість батьків селища, які прагнуть покращити знання дітей, здобуті в школі, або підготувати їх до вступу у виші. Дохід, отриманий педагогом-репетитором за навчання, підлягає обов’язковому декларуванню. Проте, на жаль, такі вчителі не поспішають подавати декларації про майновий стан і доходи, декларувати доходи, отримані від надання репетиторських послуг, або офіційно зареєструватися як фізична особа-підприємець. Тож висновок один – «прозоро» надавати послуги з репетиторства викладачі не хочуть.

          Тема оподаткування доходів, отриманих за надання репетиторських послуг, отримала жваве обговорення. Всі учасники зустрічі отримали відповіді на запитання, які їх цікавили, а посадовець вкотре переконалась, що комунікації з людьми – це плюс у підвищенні податкової культури громадян задля добробуту територіальної громади.

          Наприкінці зустрічі Світлана Маленда нагадала, що податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік викладач-репетитор повинен подати до 1 травня поточного року за місцем податкової адреси (реєстрації) чи онлайн з використанням електронного підпису. Сплатити суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору необхідно до 1 серпня 2021 року.     

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. СевастополіФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь