Рубанівська громада
Херсонська область, Каховський район

Доходи декларуєш – громаду будуєш!

Дата: 14.05.2021 14:32
Кількість переглядів: 107

Наразі одним з актуальних питань діяльності Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі є проведення деклараційної кампанії громадян, яка триватиме до 1 травня. Надалі працюватиме механізм повернення коштів за правилами застосування податкової знижки (до 31.12.2021 включно).

Під час кампанії декларування громадяни цікавляться можливістю отримання довідки про доходи в Електронному кабінеті, термінів та способів декларування, а також переліку витрат, які включаються до податкової знижки.       Пропонуємо ознайомитися з найактуальнішими фрагментами сеансу телефонної «гарячої лінії» за участі начальниці податкової інспекції Світлани Маленди.

 

Як отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків без особистого відвідування податкової інспекції?

Відповідь: Наразі громадянам надано можливість не тільки отримати через Електронний кабінет платника відомості про отримані доходи та утримані податки, а також підготувати, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб в електронному вигляді. Тобто, цю послугу можна отримати без відвідування податкової інспекції. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

          Детальніше ознайомитися з інформацію щодо порядку отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру можна на вебпорталі ДПС у рубриці: Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді https://tax.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/.

 

Чи може мій батько відшкодувати частину понесених ним витрат, пов’язаних з переобладнанням автомобіля на газ?

Відповідь: Платник податку має право включити до податкової знижки витрати у вигляді суми коштів, сплачених ним у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу. Для отримання податкової знижки необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та документи, які підтверджують витрати, здійснені для переобладнання транспортного засобу, сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний, та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку в річній податковій декларації, яку необхідно подати до податкової інспекції не пізніше 31 грудня 2021 року.

 

Чи необхідно подавати декларацію, якщо квартира надається в оренду?

Відповідь: Якщо орендар є громадянином, який не є суб’єктом господарювання, то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є громадянин – орендодавець.

Отже, подання декларації в даному випадку є обов’язковим.

 

Підписуйтесь на сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в мережі Facebook – з нами цікаво!

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


Фото без опису

            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь